Emberszag

2009.05.05. 01:54

Még csak közeleg a hőguta, de a fülledt termek apró zugaiba már bekúszott az emberszag.
Reggel a buszon jobb esetben egy pár, topból kibuggyanó illatos mell tolakszik kéretlenül az arcomba; ha rossz napom van, csapzott csaholó kutyák vicsorognak rám a pólók ujjai alól.
Az emberszag állandó, ott lebeg az éterben; minél kevesebb az oxigén, annál intenzívebben. Alattomosan kúszik be az orromon át agyam legeldugottabb tekervényeibe, elhomályosítja gondolataimat, a látóterem beszűkül. Kábán bámulom a jármű mellett elhúzó autókat; piros, fehér, szürke, fehér… jesszusom, ez milyen szín, zöld, sárga…
Célba érek, leszállok, fellélegzem. De mikor belépek a munkahelyemre, ismét érzem. Én hozom magammal, vagy már mindenhol ott van? A trikóm nyakát az orromra húzom, és szimatolok; nem belőlem árad.
Akkor ki az, aki beviszi az épületekbe? Valaki a nyomomban van, vagy már mindenhol ott van ez a savanyú iszonyat?
Szélesre tárom az ablakot, és beülök az asztalom mögé. A fejem újra kitisztul. Dolgozom…
Hazafelé inkább gyalog megyek. Az utca elég széles, az atmoszféra elég tág ahhoz, hogy eloszoljon az idegen testek szaga. De mi lesz, ha a légkör egyszer megtelik? Túlcsordul? Vagy majd itt pácolódunk önnön bűzünkben?
A füst megtelepszik a torkomban, kapar, éget; de legalább nem az az elviselhetetlen keserű szag. Vagy két óra az út. Besötétedik, mire belépek a kapun.
Az ablak zárva, nem szűrődik ki fény. Kinyitom az ajtót, a cúg kisodor egy ismerős illatot. Édes, forró és nyirkos. Bemegyek a hálószobába. Az elsötétített helység olyan fülledt akár egy katlan. A kedves a megvetett ágy tetején bóbiskol. Az ágy támláján átvetett törülköző még nedves, de bőrén ismét gyöngyözik a veríték. Nem nyitom ki az ablakot. Mélyen beszívom az émelyítő illatot, orrom hegyével szinte súrolom vállát. Megmoccan, magához vonja verejtékező arcom, s én oly mohón szippantom ajkát, hogy szinte belefulladok… Magamba akarom szívni az összes illatot, míg benne egy csöpp sem marad…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://shadowbox.blog.hu/api/trackback/id/tr681103490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vikingblood 2009.05.06. 08:45:47

A szex-szag megfelelő partnerrel bizony nagyon finom. A többi pedig... hát, szerencsére az emberi szaglószerv elég hamar kifárad. Ez persze nem vigasz, belépvén a friss pösti levegőről a Combinóba, intenzív hányásszagot érezvén.
süti beállítások módosítása